Reținut pentru un viol urmat de moartea unei femeie în vârstă de 80 de ani

Măsuri aplicate de IJJ Vâlcea în Sezonul Estival 2017
26/10/2017
Hotel afectat de un incediu izbucnit la Măciuca
26/10/2017

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 23 octombrie 2017 reţinerea inculpatului Stoica Ion şi punerea în mişcare a acţiunii penale  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  viol urmată de moartea victimei.

La data de 24 octombrie 2017, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 06/07 octombrie 2017, inculpatul Stoica Ion, a pătruns fără drept în locuinţa victimei S.S, în vârstă de 80 de ani, exercitând acte de agresiune fizică asupra acesteia, cu scopul de a întreţine raporturi sexuale cu victima, acţiune întreruptă datorită opunerii victimei, motiv pentru care inculpatul a părăsit în fugă locuinţa victimei.

Ulterior, victima a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova,  însă în data de 18 octombrie 2017, victima a decedat ca urmare a leziunilor exercitate de către inculpat.

Potrivit fişei de constatări preliminare întocmită de SJML Vâlcea s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui traumatism toracic, cu multiple fracturi costale, bilateral.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

*********************

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.