Grupare condusă de un hacker din Drăgășani, destructurată de procurorii DIICOT

Depistat la Bunești, după ce a provocat un accident rutier în Râmnicu Vâlcea și a fugit
02/11/2017
CCIRO Italia solicită retragerea atașaților economici români din Italia, pentru subminarea economiei României
04/11/2017

Joi,  2 noiembrie 2017, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza județului Vâlcea, la locuințele mai multor persoane bănuite de  fraude informatice, fals informatic și spălare a banilor.

Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, pe raza municipiului Drăgăşani şi a localităților limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, iniţiat de una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 31 de ani, din Drăgășani.

La acest grup ar fi aderat alte persoane, unele dintre acestea având rolul de a deschide conturi bancare în Polonia şi România ce erau puse ulterior la dispoziţia membrilor grupării.

Victimele infracţiunilor ar fi fost determinate să vireze banii în aceste conturi, în schimbul unor bunuri achiziționate de pe internet, care însă nu existau.

Până în prezent, au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind estimat la 93.700 de euro. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane, cartele SIM și un laptop.

În cauză, urmează să fie puse în aplicare 7 mandate de aducere. La activităţi au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.