Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, insistă pentru modernizarea DN7D: Curtea de Argeș – Câineni

Radioclubul Cozia organizează, în perioada 6 – 16 noiembrie 2017, Maratonul radio şi diploma “Bătălia de la Posada”
07/11/2017
12 milioane de români în afara granițelor
08/11/2017

Prin intermediul unei interpelări depusă la Ministerul Transporturilor, deputatul Cristian Buican a reluat subiectul modernizării DN7D. Ţinând cont de faptul că la Ministerul Transporturilor a fost numit un nou Ministru, Felix Stroe, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a depus o interpelare prin care i-a adus la cunoştinţă acestuia faptul că în judeţul Vâlcea există un Drum Naţional de pământ. În ultimii 10 ani, deputatul Cristian Buican a insistat de nenumărate ori la responsabilii guvernamentali responsabili de domeniul transporturilor şi a făcut demersuri parlamentare către toţi titularii care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, i-a transmis noului Ministru de la Transporturi că necesitatea modernizării DN7D, precum şi urgenţa acestui demers, reiese din importanţa pe care această arteră rutieră o poate avea în decongestionarea traficului de pe Valea Oltului, care, în fiecare week-end este blocat. Fie că există lucrări de întreţinere, fie din cauza unor accidente sau a volumului mare de maşini ce tranzitează DN7 Valea Oltului, în fiecare săptămână, şoferii trebuie să suporte ore întregi de ambuteiaje rutiere. Mai mult decât atât, modernizarea DN7D ar oferi şi şansa unei dezvoltări turistice durabile a localităţilor din Ţara Loviştei, această Bucovină din Nordul Olteniei. Aceste localităţi ce sunt tranzitate de acest DN se află într-o situaţie imposibilă, în care majoritatea drumurilor judeţene şi comunale sunt asfaltate, dar principala arteră naţională ce le tranzitează arată mai rău decât un drum forestier.”

Mai mult decât atât, parlamentarul liberal vâlcean şi-a exprimat şi dezamăgirea în privinţa lipsei de interes şi a dispreţului arătat de responsabilii guvernamentali privind modernizarea acestui DN, subliniind faptul că singurele lucrări de asfaltare au fost realizate acum mai bine de 10 ani, pe o porţiune de doar 6 km din cei peste 31 de km ai drumului. Deputatul Cristian Buican i-a transmis domnului Ministru că „este inacceptabil ca în România anului 2017 să mai existe Drumuri Naţionale de pământ, aşa cum este DN7D şi vă solicit să întreprindeţi toate măsurile legale aflate la dispoziţia dumneavoastră privind remedierea acestei probleme. În perioada scurtă a mandatului dumneavoastră mi-aţi dat impresia”.

„În ultimii 10 ani, am iniţiat demersuri parlamentare pentru modernizarea DN7D de fiecare dată când s-a schimbat Ministrul Transporturilor. Tocmai de aceea am făcut şi această nouă interpelare. M-am gândit că dacă noul Ministru demite directorii de la CFR pentru întârzieri ale garniturilor de tren sau pe cei de la Metrorex pentru mici defecţiuni tehnice, va lua taurul de coarne şi în privinţa modernizării drumurilor naţionale de pământ din România. Mai sunt doar 4 astfel de DN-uri, printre care şi DN7D. De asemenea, am văzut că cei din conducerea Consiliului Judeţean se inspiră din activitatea mea parlamentară în privinţa demersurilor pe care le fac la nivel guvernamental şi m-am gândit ca de acum înainte să le dau mură în gură, câte o temă pe săptămână. Dacă vor rezolva măcar 10% din problemele pe care le voi ridica în Parlament, o să mă declar mulţumit şi nu îi voi acuza de plagiat”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.