Radioclubul Cozia organizează, în perioada 6 – 16 noiembrie 2017, Maratonul radio şi diploma “Bătălia de la Posada”

Peste 4.500 de elevi și studenți se pregătesc gratuit în 31 de centre de performanță implementate de Fundația eMAG
07/11/2017
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, insistă pentru modernizarea DN7D: Curtea de Argeș – Câineni
07/11/2017

Asociaţia “Radioclubul Cozia” – Râmnicu Vâlcea organizează în perioada 6 – 16 noiembrie 2017, Maratonul radio şi diploma “Bătălia de la Posada” activând şi  indicativul special YR7BP, un concurs al radioamatorilor, pe unde scurte.

Autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale din judeţul Vâlcea organizează în fiecare an manifestări de amploare prin care este evocată una din paginile glorioase din istoria patriei, bătălia de la Posada din 9-12 noiembrie 1330, considerată momentul istoric de început al statalităţii româneşti.

Posada, locul unde oastea ţării Româneşti a înfrânt pe cea a Regelui Ungariei, Carol Robert de Anjou, înseamnă în limbajul arhaic strâmtoare, chei sau defileu şi a fost localizată în ţara Loviştei, la Perişani-Pripoare pe actuala şosea naţională Curtea de Argeş-Câineni.

În fiecare an aici au loc manifestări de comemorare a celor căzuţi în luptă şi de evocare a momentului istoric. În acest context radioamatori vâlceni din Râmnicu Vâlcea şi Bălceşti şi din Târgu Jiu, Timişoara, Agnita, jud. Sibiu, Piteşti şi Câmpulung Muscel vor   readuce în memoria radioamatorilor români iubitori de istorie, şi vor face cunoscut radioamatorilor străini, un moment important din istoria românilor lucrând un indicativ special YR7BP dedicat luptei de la Posada în cadrul unui concurs – maraton de 11 zile.

Radioamatorii vor opera în benzile de unde scurte 80 şi 40 metri, frecvenţele de 3,5 MHz şi 7,1 MHz în fonie,  şi vor acorda puncte din locaţiile proprii precum şi din comuna Perişani, Primăria comunei fiind partenerul oficial al Asociaţiei „Radioclubul Cozia” Râmnicu Vâlcea în organizarea evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.