Dosare penale întocmite de polițiștii din comuna Runcu, pentru copaci tăiați ilegal

Guvernul propune primarilor de municipii creșterea cotei defalcate din impozitul pe venit de care beneficiază
08/11/2017
Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, invită la dialog civic organizațiile non guvernamentale
08/11/2017

imagine - ARHIVĂ

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliției Rurală Râmnicu Vâlcea și Postului de poliție Runcu au identificat material lemnos tăiat ilegal, fiind întocmite dosare penale

Marți, 7 noiembrie 2017, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Runcu au depistat în fondul forestier din comuna Runcu, doi bărbați care tăiau arbori, din verificări rezultând că aceștia nu deține documentele prevăzute de lege, iar copacii nu au marcă silvică.

Din verificări a reieșit că unul dintre bărbați, în vârstă de 47 de ani, din comună, ar fi  tăiat arbori din fondul forestier, ilegal, încă din luna aprilie a.c., bărbatul care îl însoțea, ajutându-l doar la transport.

Polițiștii au constat că au fost tăiaţi 11 arbori din specia fag, ce nu prezintă amprenta niciunui dispozitiv special de marcare.

Polițiștii au înregistrat un dosar penal în baza legii 46/2008, cercetările fiind în derulare.

La aceeași dată, polițiștii Postului de poliție Runcu, au identificat pe raza comunei, 7,729 mc de material lemnos din specia fag, depozitată pe marginea Drumului Comunal 119A, în dreptul unei locuinţe.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că materialul lemnos aparține proprietarului gospodăriei din apropiere, un bărbat de  69 de ani, care ar fi tăiat lemnele ilegal. Și în această situație, polițiștii au întocmit un dosar penal.

La cele două constatări au participat și reprezentanţii Gărzii Forestiere Vâlcea şi ai Ocolului Silvic Călimănești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.