Comisie specială pentru combaterea terorismului în Uniunea Europeană – VIDEO

Parlamentul European dă startul unui nou sistem electronic de control la frontiere
08/11/2017
Indemnizația minimă de creștere a copilului va crește cu 17 lei, punctul de pensie cu 100 lei
09/11/2017

Parlamentul European a înființat o comisie specială din 30 de membri pentru a găsi soluții de combatere a terorismului în Europa și de îmbunătățire a colaborării trans-frontaliere. Uniunea Europeană luptă pe numeroase fronturi, dintre care unul vizează întreruperea finanțării terorismului. Parlamentarii europeni sunt deciși să trateze cu maximă intrasigență operațiunile de spălare de bani și crimă organizată pentru a întrerupe sursele de finanțare ale terorismului.

Paris, Bruxelles, Nisa, Stockholm, Berlin. Și, doar în acest an, atacurile teroriste au lovit Londra și Barcelona.

Președinte al comitetului TERR, Nathalie Griesbeck (ALDE,FR): “Există o amenințare și, în anumite țări, cum ar fi țara mea, Franța, această amenințare este semnificativă. Atârnă deasupra capetelor oamenilor asemenea unui monstru omniprezent.

În ciuda acestui lucru, Europa rămâne unul dintre cele mai sigure locuri din lume. Totuși, mai avem mult de lucru. Uniunea Europeană luptă împotriva terorismului pe mai multe fronturi: atacă fenomenul radicalizării la rădăcină, îmbunătățind schimbul de date între departamentele de poliție, întărește securitatea cibernetică și granițele externe, investește mai mult în operațiuni anti-teroriste și întrerupe accesul teroriștilor la fonduri. În Franța, de exemplu, un studiu a estimat că teroriștii au cheltuit 108.000 EUR pentru atacurile de la Paris, din 2015. Pentru a le întrerupe accesul la fonduri, parlamentul va trata cu maximă intransigență operațiunile de spălare de bani și crima organizată.

Nathalie Griesbeck – Chair / TERR Committe ALDE: “În mod clar, terorismul este o infracțiune cu caracteristici speciale, dar împrumută multe dintre metodele crimei organizate. Cum ar fi traficul de carne vie, traficul de organe, spălarea de bani etc.

Parlamentul a înființat o comisie specială formată din 30 de membri care să analizeze fiecare aspect al terorismului și să conceapă măsuri eficiente la nivel european împotriva unei amenințări care nu cunoaște granițe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.