VÂLCEA: 22 martie 2018 – vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ, polei

“YEN” de la Teatrul Anton Pann – un omagiu adus tuturor actorilor pentru care scena rămâne o frumoasă amintire
22/03/2018
Râmnicu Vâlcea: Programul evenimentului organizat de Ziua Poliției Române, în parcarea River Plaza Mall
22/03/2018

Conform prevederile Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2017-2018, al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, urmare a situațiilor aflate în dinamică, din cauza efectelor fenomenelor de  vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ, polei, luând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează:

În data de 22 martie 2018, ora 08.00, ca urmare a ninsorilor înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea s-a intervenit pentru menţinerea reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale într-o stare de viabilizare corespunzătoare astfel:

  • Pe reţeaua de drumuri naţionale, din informaţiile comunicate de reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, la această oră partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia următoarelor drumuri:

– DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, parte carosabilă este acoperită parţial cu zăpadă de sub 1 cm;

– DN 7D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţ Argeş, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 cm;

Stocuri Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea:  sare  – 1400 tone.

  • Pe reţeaua de drumuri judeţene, din informaţiile comunicate de reprezentanţii RAJDP Vâlcea, la această oră partea carosabilă este umedă, cu excepţia podurilor şi podeţelor unde mai există parţial zăpadă şi gheaţă.

Stocuri RAJDP Vâlcea: – nisip – 113 tone

    – sare – 24 tone

    – combustibil – 1,2 tone

  • Pe reţeaua de drumuri de interes local, se intervine cu utilaje de către autorităţile locale, la această oră circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Situaţii deosebite:

  1. În orașul Berbești în urma excesului de umiditate din ultima perioadă s-au reactivat 2alunecări de teren astfel:

– Sat Valea Mare, cătun Amzulești, alunecarea de teren ce pune în pericol platforma drumului de interes local ce deserveşte un număr de 7 gospodării;

– Sat Dealu Aluniș – Punct “La Bala” alunecare de teren ce a afectat platforma drumului de interes local ce deserveşte un număr de  28 de gospodării;

Pentru constatarea fenomenului mai sus menţionat, în data de 21.03.2018, o comisie de specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea s-a deplasat la faţa locului, iar prin nota de constatare încheiată au fost dispuse măsurile necesare pentru stabilizarea zonelor afectate.

  1. În comuna Bărbătești, pe D.N. 67 km. 160+250 – 160+290, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului national pe o lungime de aproximativ 40 de ml, unde o alunecare de teren a antrenat parţial platforma drumului, circulaţia desfăşurându-se alternativ pe un singur sens;

O primă evaluare a acestui fenomen de alunecare de teren a fost efectuată în data de 21.03.2018, de o echipă de specialişti din cadrul CJSU Vâlcea, aflată în zonă.

În perioada următoare, administratorul drumului respectiv va întocmi de documentaţia tehnică necesară executării lucrărilor de stabilizare a zonei afectate.

În concluzie, pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene şi locale din judeţul Vâlcea, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se va interveni acolo unde situaţia o va impune, cu utilaje pentru menţinerea acestora în stare de viabilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.