“YEN” de la Teatrul Anton Pann – un omagiu adus tuturor actorilor pentru care scena rămâne o frumoasă amintire

Denisson Energy și NGVA România vor prezenta proiectul CNG România la SIAB 2018
21/03/2018
VÂLCEA: 22 martie 2018 – vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ, polei
22/03/2018

Vreți să ajutați un artist cu probleme de sănătate și existență, atunci mergeți în această sâmbătă la Teatrul Anton Pann și prin biletul pe care-l veți cumpăra, cu siguranță vei contribui ca viața unui artist, pentru care scena rămâne o frumoasă amintire, să fie mai bună. Printre cele 18 teatre din Bucureşti şi 31 teatre din ţară care au programat deja pe tot parcursul lunii martie, şi nu numai, spectacole de teatru ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme, s-a alăturat și Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

În această sâmbătă de 24 martie, în cadrul celei de a 17 ediție a programului UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti!”, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va oferi spre vizionare publicului spectacolul “YEN” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. După cum știți și dumneavoastră, această campanie la nivel national și care se desfășoară sub genericul „Artiştii pentru artişti!”, vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, pentru care scena rămâne doar o frumoasă amintire.

“YEN” vă arată o poveste de o sensibilitate ieșită din comun.

Grasu de 16 ani și  Bobbie de 13, sunt doi frați care trăiesc singuri  împreună cu Taliban, câinele lor, într-un apartament  jucându-se pe Playstation și urmărind filme porno. Supraviețuind. Mama lor confuză și imprevizibilă îi viztează rar și uneori își pierde cunoștința pe gazonul din fața casei. Dar, la ușă bate Jenny și băieții descoperă o lume despre care nu știau nimic. O lume a iubirii ce dschide nenumărate posibilități și pericole. “YEN” explorează copilăria trăită fără limite și consecințele faptului că trebuie să te maturizezi singur.

Povestea lor spusă atât de simplu și cu foarte mult talent de către actorii: Andrei Cătălinîn rolul lui Grasu; Andrei Brădean- Bobbie; Ana ȘușcaJennifer și Reka Szas în rolul lui Maggie, cu siguranță o să vă emoționeze. Scenografia este semnată Traian Tuță și Adrian Roman, costume Carmen Prodan, regiaAdrian Roman.

Prin spectacolul programat în această sâmbătă de 24 martie, de la ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Anton Pann, vă invităm să aducem și noi vâlcenii un strop de recunoștiință unor actori pe care i-am văzut sau poate nu, de care am auzit și pentru care, din păcate, scena rămâne o frumoasă amintire. Prin biletul pe care-l cumpărați doar cu 10 lei puteți face unui actor viața mai frumoasă. Se pot face și donații sau sponsorizări la sediul teatrului, ori în contul Raiffeisen Bank, RO40RZBR0000060007801286.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.