Familie de romi expulzată de Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea

Teatrul Anton Pann la Festivalul PARTICLES
10/05/2018
Râmnicu Vâlcea: Asociaţiile câştigătoare ale Concursului Împreună pentru un oraş mai curat
10/05/2018

La început de săptămână, luni, 7 mai 2018, Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea a identificat sub podul peste râul Olăneşti, din vecinătatea Kaufland Ostroveni, un grup de 18 persoane de etnie romă care îşi ridicaseră, din corturi şi alte resturi de materiale, o adevărată tabără. S-a procedat la identificarea acestora şi apoi la expedierea către domiciliile lor.

Astfel, o familie de romi formată din doi adulţi şi un copil a fost trimisă cu autobuzul la Petroşani, iar celelalte 15 persoane – 12 adulţi şi trei copii – au fost urcate în tren cu destinaţia Sighişoara, județul Mureş. Acestea au fost însoţiţe de un jandarm şi un poliţist TF, fiind predate, pe traseu, omologilor lor din Sibiu, respectiv Mureş.

Suma aferentă biletelor de tren, de aproape 300 de lei, a fost achitată de către Poliţia Locală, iar grupul de nomazi este unul care îndrăgeşte în mod deosebit meleagurile vâlcene: în urmă cu an şi în aproximativ aceeaşi formulă, aceştia îşi întindeau tabăra în zona împădurită din marginea bulevardul Dem Rădulescu, unde una din femei chiar dădea naştere unui copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.