Ambasadorul Republicii Belarus în vizită la Primăria Râmnicu Vâlcea

Elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani în practică la Jandarmeria Mehedinți
10/05/2018
ANRP nu respectă termenele legale de soluționare a dosarelor
24/05/2018

În data de 20 mai 2018, Andrei Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România, a avut o întâlnire la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea cu primarul Mircia Gutău şi cu viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu.

Pe parcursul întâlnirii care a durat aproape trei ore, ambasadorul belarus a făcut o prezentare detaliată şi foarte precisă a fostei republici sovietice, detaliind performanţele cu care această ţară se mândreşte în domeniile economic, industrial, turistic, de IT sau cultural, precum şi relaţiile stabilite până în prezent cu instituţii şi companii din România.

Cu această ocazie au fost identificate mai multe domenii posibile de colaborare, reprezentantul Republicii Belarus urmând să trimită Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea o listă cu oraşe din ţara pe care o reprezintă, care ar fi interesate de stabilirea unor relaţii de înfrăţire cu Râmnicu Vâlcea.

Aceste relaţii, ce vor fi stabilite la nivel de administraţii locale, vor sta, ulterior, la baza unor cooperări economice reciproc avantajoase între companii din Râmnic şi omologi din Belarus, asigurându-se astfel deschideri economice fără precedent, inclusiv cu state din zona Asiei.

Ambasadorul Republicii Belarus a avut amabilitatea să participe, cu această ocazie, şi la festivitatea de premiere a câştigătorilor ”Crosului Râmnicului” şi ai concursului ”Râmnic 630”, care s-a desfăşurat duminică dimineaţa pe esplanada din faţa Primăriei municipiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.