Prefectul Florian Marin a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea

Reguli noi la frontiere: Cetăţenii din ţările non-UE, scutiţi de viză, vor fi obligați să obțină o autorizație
05/07/2018
Manifestări culturale menite a promova excelența în educație și potențialul cultural al orașului Călimănești
06/07/2018

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a convocat vineri, 6 iulie 2018, începând cu ora 12.00, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, la sediul Instituției Prefectului, Județul Vâlcea.

În cadrul ședinței au fost prezentate și supuse dezbaterii următoarele puncte aflate pe ordinea de zi:

  • Situațiile de urgență înregistrate pe raza județului Vâlcea în perioada 27 iunie – 05 iunie 2018, inventariate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Materialul a fost prezentat de către directorul filialei Vâlcea a Agenției Naționale de Îmbunățiri Funciare, Paul Din și de către inginerul șef al Serviciului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, Elena Miroiu.

  • Necesarul de combustibil (motorină) pentru executarea lucrărilor de intervenție la infrastructura de drumuri de pe raza județului Vâlcea.

Materialul a fost prezentat de către șeful Serviciului Deconcentrate din cadrul Instituției Prefectului, Laurențiu Papa.

  • Activarea Centrului Local de combatere ale bolilor (CLCB) pentru prevenirea, supraveghearea şi combaterea pestei porcine africane în judeţul Vâlcea.

Materialul a fost prezentat de către directorul executiv al Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, Mihai Gabriel Miclea.

Totodată, AJPIS Vâlcea a prezentat demersurile întreprinse ca și necesitatea îndeplinirii procedurilor legale, pentru familiile grav afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, în conformitate cu prevederile HG 480/05.07.2018.

La finalul ședinței ISU Vâlcea a menționat că de mâine 07.07.2018 orele 16.00 pâna în 09.07.2018, orele 21.00, conform avertizării ANM, județul Vâlcea se află sub incidența codului GALBEN de averse ce vor avea și caracter torențial (peste 25 l/mp și pe arii restrânse 50 – 70 l/mp), frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.