Firmele româneşti nu mai tolerează cozile de la DRPCIV

Vâlcea: Fânare afectate de incendii izbucnite la Pietrari și Golești
16/07/2018
Râmnicu Vâlcea: Programul Zilelor Imnului Naţional 2018
17/07/2018

Activitatea de înmatriculare vehicule este îngreunată în anumite judeţe de lipsa ghişeelor destinate persoanelor juridice şi alocarea prelucrării dosarelor acestora într-un interval de timp insuficient de mare. Astfel, apariţia cozilor este inevitabilă iar cel mai elocvent exemplu este cel de la Prahova acolo unde, săptămâna trecută, doamna director de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost câteva zile în concediu iar înlocuitorul acesteia nu a avut suficienţi nervi pentru a face faţă solicitărilor.

La începutul acestui an, în urma insistentelor Federaţiei Operatorilor Români de Transport, în mai multe judeţe din ţară a fost reorganizata activitatea specifică de înmatriculări, utilizând platforme on line pentru programări, coroborat alocării unui ghişeu dedicat numai persoanelor juridice. Astfel în cazul Suceava spre exemplu, programările se fac chiar şi pentru ziua curentă comparativ cu situaţia din luna Ianuarie a.c., atunci când, o persoană juridică trebuia să aştepte chiar şi 60 de zile pentru a înmatricula un vehicul comercial.

În cazul transportatorilor, după o investiţie zeci de mii de euro într-un camion sau autocar este imperios necesar că roata să se învârtă şi orice întârziere înseamnă costuri şi riscuri suplimentare.

La Prahova, sistemul de funcţionare actuală a DRPCIV trebuie schimbat urgent iar “audienţele” montate în ziua de vineri în birou la director, trebuie înlocuite urgent cu un sistem modern şi eficient care să respecte contribuabilul.

FORT  solicita public instituţiilor Prefectului din toată ţara şi în special celor de la Prahova, să găsească urgent soluţii pentru alocarea spaţiului necesar funcţionarii permanente a ghişeelor alocate persoanelor juridice şi până la acel moment, înlocuirea “audientelor” cu un sistem “la vedere” pentru a evita orice problemă generată de o posibilă lipsa de transparentă sau poate o problemă mult mai gravă.

În foarte multe  ţări Europene, înmatricularea unui vehicul este o operaţiune ce se derulează în maxim 12 ore iar interacţiunea cu funcţionarul este foarte redusă.

Augustin Hagiu
Preşedinte
Federaţia Operatorilor Români de Transport – FORT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.