Prefectul Florian Marin informează asupra gradului de implementare a Programului pentru școli al României, desfășurat la nivelul județului Vâlcea

IPJ Vâlcea aduce precizări cu privire la sancțiunea aplicată primarului din Gușoeni
19/07/2018
Un nou examen de atestare a administratorilor de imobil din Râmnicu Vâlcea
19/07/2018

Prefectul județului Vâlcea - Florian Marin

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, informează asupra gradului de implementare a Programului pentru școli al României, în luna iunie 2018, desfășurat și la nivelul județului Vâlcea pentru anul școlar 2017-2018.

În baza contractului de furnizare nr.12952/1870/28.09.2017 privind achiziționarea și distribuția produselor lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore și a actelor adiționale emise ulterior,  elevii și  preșcolarii din județul Vâlcea au beneficiat, în luna iunie, de produse lactate și de panificație, numărul de beneficiari fiind de 32.952.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, în baza competențelor stabilite prin H.G. nr.640/2017, prin compartimentul de resort, a dispus verificarea spațiilor  de depozitare a produselor lactate și de panificație distribuite în cadrul programului, monitorizarea temperaturii în spațiile frigorifice și asigurarea apei potabile în unitățile școlare din județul Vâlcea.

În cursul lunii iunie 2018  au fost verificate următoarele unități școlare:

Școala gimnazială Popești, sat Dăești, Școala primară Marcea comuna Ionești, Grădinița cu program normal Marcea, comuna Ionești, Grădinița cu program normal Ocnele Mari, Școala gimnazială Costea Marinoiu Ocnele Mari, Școala gimnazială Gura Văii, comuna Bujoreni, Școala gimnazială nr. 5 Râmnicu Vâlcea.

Nu au fost constatate deficiențe și s-au făcut recomandări privind respectarea  legislației sanitare în vigoare în unitățile controlate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.