Informații actualizate cu privire la tentativa de omor din Olănești – procurorii au dispus reținerea lui Pescovici Ion

DOR DE EMINESCU, cu Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa, la Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea
07/01/2019
Botezul Domnului sărbătorit de credincioșii din Parohiile Băbeni – Valea Mare și Marcea
07/01/2019

imagine - ARHIVĂ

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 6 ianuarie 2019 reţinerea inculpatului Pescovici Ion şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie.

Luni, 7 ianuarie 2019, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele lui Pescovici Ion un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 6 ianuarie 2019, în jurul orei 07.00, pe fondul unui conflict spontan dar şi a consumului de alcool, inculpatul l-a lovit pe fratele său, L.C., în vârstă de 35 ani, cu un cuţit în zona gâtului, victima fiind transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit fişei de constatări preliminare s-a stabilit că persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 25 – 30 zile timp de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

***********

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.