Județul Vâlcea a fost cuprins în lista celor 12 judeţe din România în care se va derula proiectul „STEM Volunteer Readers / Ora să ȘTIM”

O șansă în plus pentru pacienții diagnosticați cu tumori cerebrale sau Parkinson
08/01/2019
Locuri de muncă în Spania, la recoltarea fructelor
08/01/2019

Proiectul „STEM Volunteer Readers” a fost derulat în Germania cu un mare succes încă de la lansarea sa din 2015. Proiectul se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură. Activităţile vor genera un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile.

Implementarea proiectului „Ora să ȘTIM” în România va fi gestionată de către Fundația Progress. Ca o primă etapă, formatorii asociaţi Fundației Progress vor instrui 130 de bibliotecari din România după un curs de bază care va fi găzduit de Biblioteca Naţională a României. Aceştia vor preda modalități de asociere a cărților de copii cu tematica ŞTIM adecvată vârstei şi vor fi urmate de activități practice. Următorul pas va fi apoi ca bibliotecarii să citească săptămânal copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani, din cărţile cu tematică ŞTIM. Pentru a le ajuta în acest scop, bibliotecile vor primi cutii de cărți gratuite special selectate şi materiale dezvoltate de Fundația Progress ce oferă sugestii de activități.  Proiectul se va desfășura în 12 județe din România: Argeș, Bihor, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Sălaj, Vâlcea și Vrancea.

Proiectul de cooperare va funcționa inițial până în iunie 2019.

În decembrie 2018, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a derulat prima etapă de implementare a proiectului „Ora să știm”, în parteneriat cu bibliotecile publice din: Pietrari, Vlădești, Călimănești, Păușești-Măglași, Bunești și Tomșani.

1 Comment

  1. stanciu says:

    Dumnezeule,copii nu stiu nici cum se cheama tara lor ,drapelul,imnul ,tipul de tara ,ce este o lege ,ce este curatenia si spalatul ,cand se da bunaziua si voi tocatoi banii pe “stiinta si informatica ” copiilor intre TREI SI ZECE ANI ! Aloo, Balaceanca !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.