Tudorel Toader s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei în România, Hitoshi Noda

Opinia cunoscutului psiholog Angela Nuțu: Cum putem avea un 2019 excepțional?
09/01/2019
Prefectul de Vâlcea, Marin Florian, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență
09/01/2019

Astăzi, 9 ianuarie 2019, la sediul Ministerului Justiției,  a avut loc o întrevedere a ministrului justiției, Tudorel TOADER, cu Hitoshi NODA, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, însoțit de doamna Mayo NISHIIKE, Secretar I pe probleme politice.

Pe agenda discuțiilor au figurat probleme de interes reciproc legate de contribuția Japoniei și a Băncii Mondiale la realizarea proiectului Cartierul pentru Justiție; statul de drept; preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și reprezentarea României la cel de-al 14-lea Congres ONU pentru Prevenirea Criminalității și Justiția Penală, la Kyoto, în perioada 20-27 aprilie 2020.

Exprimându-și întreaga deschidere pentru consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul justiției, E.S. domnul Hitoshi NODA a urat României succes în acțiunile pe care le va întreprinde pe perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.