Comunicatul SJU Vâlcea cu privire la cazul reclamat de familia Mutu

O femeie și un bărbat din Drăgășani au fost condamnați la închisoare pentru furt de curent electric
23/01/2019
Echipă de IT-iști români revoluționează piața de e-commerce
04/02/2019
Parohia Ortodoxă Băbeni: comunicat privind importanța vaccinării anti COVID 19

„Comisia de cercetare disciplinară prealabilă, constituită la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea în vederea verificării modului în care a fost acordată asistenta medicală pacientului M.A., în vârstă de 1 an şi 1 lună, a concluzionat următoarele:

  • personalul medico-sanitar de la UPU (medic şi asistenţi) a respectat procedura şi protocoalele care se impuneau în cazul de faţă, procedând la acordarea asistenţei medicale de specialitate şi internarea în secţia de profil în aproximativ 30 minute de la prezentarea în UPU;
  • în secţia Pediatrie, pacientul M.A. a fost preluat de către medicul de gardă, dr. J.A. — medic primar pediatru, care nu a respectat protocolul încheiat la nivelul secţiei pentru diagnosticul pe care l-a constatat şi l-a înscris în FOCG, deşi a afirmat în timpul audierii în faţa comisiei de disciplină că avea cunoştinţă despre acesta, motiv pentru care se propune sancţionarea disciplinară cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 10%, potrivit art. 248, alin. 1, lit. c din Legea 53/2003 — Codul Muncii, republicata, cu modificările şi completările ulterioare;
  • d-na dr. C.D. – medic şef secţie Pediatrie, în dimineaţa zilei de 04.01.2019, după terminarea raportului de gardă, începând cu ora 09.00 a respectat atât protocolul încheiat la nivelul secţiei pentru diagnosticul constatat şi înscris în FOCG la internare de către medicul de gardă, cât şi procedura de transfer interclinic al pacientului critic, conform OMS nr. 1091/2006.
  • în acest moment, cazul pacientului M.A. este în cercetare şi la alte instituţii abilitate: Colegiul Medicilor Râmnicu Vâlcea şi Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
  • aspectele legate de acuzaţiile de malpraxis, la adresa personalului medico-sanitar implicat în acordarea asistenţei medicale pacientului M.A., sunt de competența instanţelor abilitate”.

Manager
Dr. Dan Ponoran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.