Bursă a locurilor de muncă pentru cules de mazăre în Portugalia și Danemarca

AJFP Vâlcea informează: Ministerul Finanţelor Publice lansează trei emisiuni de titluri de stat
04/02/2019
Vâlcea: CIECH Soda își crește șansele de a relua producția de sodă pe termen mediu
Întâlnire informală organizată la sediul Ciech Soda Romania
10/02/2019

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea la TÂRGU JIU, la mijlocul lunii februarie 2019, a Bursei locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 50 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Descrierea locului de muncă

Se va munci intr-o ferma cu lucratori din diverse tari, cu oportunitati de dezvoltare a abilitatilor de munca si socializare. Angajatorul danez detine in Portugalia o filiala a firmei daneze Greenpeas. Compania promoveaza respectul reciproc, responsabilitatea si increderea reciproca intre lucratori.

Durata contractului: 

Portugalia: aprilie – iunie 2019. Program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile/săptămână.

Danemarca: iunie – octombrie 2019. Program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână.

Condiţii:

Pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile.

Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului.Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com;

Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea.

Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului.

Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Plata muncii:

– În Portugalia: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

– În Danemarca: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

Cerinţe:   

– Vârstă minimă – 18 ani;

– Cunoştinţe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu;

– Muncă fizică grea, indiferent de climă.

Mod de aplicare:   

Candidatii trebuie sa trimita un CV model EUROPASS, in lb.română, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor – 01 martie 2019. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc la mijlocul lunii februarie 2019, în Târgu Jiu. Detaliile referitoare la dată, locația și programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Ulterior selecției, se va putea aplica până în data de 01 martie 2019. 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.