1905 de vehicule verificate de RAR în 2018, la nivelul județului Vâlcea

Razie în Berbești – polițiștii au controlat 15 unități economice și 37 de autovehicule
11/02/2019
Turiști francezi rătăciți pe Valea Zăvodului, salvați de jandarmii montani din Călimănești și Salvamont Vâlcea
11/02/2019

La nivel național, aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În Județul VÂLCEA cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1905 dintre care 33.13% neconforme iar 1 mașină prezenta pericol iminent de accident. 1.79 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 643 de amenzi contravenționale, au fost retrase 552 de certificate de înmatriculare și reținute 0 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Roxana Dima
Purtător de cuvânt 
Registrul Auto Român

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.