Incendii provocate de coșurile de fum necurățate, produse în Drăgășani și Mihăești

Părerea românilor despre direcția în care se îndreaptă țara și Uniunea Europeană
11/02/2019
Guvernul României demarează proiectul “Analiza, eficientizarea și actualizarea cadrului legal în domeniul turismului”
11/02/2019

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în data de 9 februarie 2019, la ora 09.39, în localitatea Mihăești, sat Stupărei, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul pentru evacuarea fumului de la o locuință. Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe coș, incendiul fiind stins prin intervenția promptă a pompierilor, înainte ca flăcările să se propage la locuință.

Un alt incendiu care a avut drept punct de declanșare sistemul de încălzire s-a petrecut în aceeași zi, la ora 13.01, în localitatea Drăgășani, pe strada Viorelelor. Flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului, iar pentru stingerea acestora, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Până la lichidarea incendiului, au ars acoperișul și tavanul locuinței pe o suprafață de circa 10 mp. în jurul coșului. După o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la întreaga locuință. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma necurățării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului și respectiv utilizarea unui mijloc de încălzire care avea coșul pentru evacuare defect.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, pompierii militari recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.