Sondaj Consult Company: 2 din 10 români oferă cadou instrumente de scris

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Marile realizări ale “președintelui cu școala la barieră”
28/02/2019
Spectacolul GAGAGUGUCUCURIGUUU, în premieră la Teatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea
28/02/2019
  • Cei mai mulți români au un buget de 100 de lei pentru achiziția unui instrument de scris

  • 4% dintre români alocă peste 2.000 de lei pentru o astfel de achiziție

  • Parker este cel mai cunoscut brand de instrumente de scris premium

Peste 20% dintre români obișnuiesc să cumpere instrumente de scris pentru a le oferi cadou la diferite evenimente și de sărbători, precum 1 și 8 Martie, Paște și Crăciun, potrivit unui sondaj de opinie realizat, în mediul online, la comanda Consult Company, unic importator și distribuitor în România de instrumente de scris ale unora dintre cele mai cunoscute branduri, precum Parker, Sheaffer și Cross.

Astfel, peste 32% dintre respondenți au cumpărat un instrument de scris în ultimele șase luni pentru a-l oferi cadou și alți circa 22% au făcut o astfel de achiziție în ultimul an.

Principalele caracteristici de care românii țin cont atunci când cumpără un instrument de scris pentru a-l oferi cadou sau pentru uz personal sunt calitatea (72,59%) și prețul (35,59%).

„Scrisul de mână, un obicei răspândit în rândul românilor care apreciază, în continuare, beneficiile metodei tradiționale de a scrie cu stiloul sau cu pixul pe hârtie, este asociat unei activități plăcute și relaxante de mulți dintre aceștia, indiferent de vârstă și de ocupație. De aici, și interesul lor pentru achiziția unui obiect de scris de calitate, cu atât mai mult cu cât acesta este destinat pentru a fi oferit cadou”, spune Claudia Roșu, Managing Partner, Consult Company.

Ce îi interesează pe români când cumpără un instrument de scris (întrebarea a permis răspunsuri multiple):

  • Calitatea – 72,59%
  • Prețul – 35,59%
  • Aspectul – 33,75%
  • Modul de utilizare* – 27,78%
  • Brandul – 12,09%
  • Altele – 0,81%

*Instrumente de scris precum: stilou special pentru caligrafie, marker permanent

Majoritatea respondenților – peste 72% – au un buget de până la 100 de lei pentru achiziția unui instrument de scris, în timp ce aproximativ 18% alocă între 100 de lei și 300 de lei.

Aproape 4% dintre români declară că au un buget de peste 2.000 de lei pentru achiziția unui instrument de scris premium. În această categorie, brandul Parker este cel mai bine poziționat și cu cea mai bună percepție în rândul românilor – peste 7 din 10 români sondați au nominalizat Parker ca fiind cel mai cunoscut brand de instrumente de scris. Parker Pen Company, producătorul brandului, este furnizorul oficial  de instrumente de scris al Coroanei Britanice.

Parker, alături de Sheaffer și Cross (furnizorul oficial de instrumente de scris al Casei Albe), care fac parte din aceeași categorie de instrumente de scris premium, sunt importate în România exclusiv de Consult Company. În portofoliul companiei se regăsesc și alte branduri dintre cele mai cunoscute la nivel mondial, precum: Rotring, Waterman, Sharpie, Scrikss, Tombow, Papermate și Aristo,  pentru care Consult Company este unic importator pe piața din România.

Sondajul de opinie citat a fost realizat în mediul online, la solicitarea Consult Company, la finalul lui 2018, pe un eșantion de 1.357 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

Despre Consult Company

Consult Company, companie înființată în anul 2004,  importă și distribuie exclusiv instrumente de scris și produse complementare pentru acestea. În prezent, Consult Company este unic importator în România pentru nouă branduri de instrumente de scris și lucrează cu cinci mari producători din Franța, Anglia, Germania, Japonia și Turcia, printre aceștia numărându-se atât furnizorii de instrumente de scris ai Coroanei Britanice (Parker Pen Company), cât și cei ai Casei Albe (Cross).

Portofoliul companiei poate fi consultat accesând acest link. Instrumentele de scris pot fi văzute și testate la showroom-ul de prezentare din București, Strada Dragoș Vodă 75A.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.