Norme actualizate privind taxarea rutieră electronică

Vodafone România a finalizat livrarea tabletelor pentru elevi în cadrul licitației inițiate de către Ministerul Educației
Vodafone introduce o nouă politică globală de resurse umane pentru a sprijini victimele violenței domestice și ale abuzurilor
05/03/2019
Incendiu în Băile Govora, la Gătejești – microfermă de păsări mistuită de flăcări
05/03/2019

Taxele rutiere neplătite ar putea ține curând de domeniul trecutului, odată cu instituirea de către UE a unui nou sistem de schimb de informații care le va permite autorităților naționale ale statelor membre să aibă acces reciproc la datele naționale privind înmatricularea vehiculelor, pentru a-i identifica pe proprietarii de vehicule pentru care nu au fost plătite taxele rutiere.

Noul sistem face parte din normele actualizate privind taxarea rutieră electronică, adoptate astăzi în mod formal de Consiliul European, ca urmare a acordului provizoriu încheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018.

De asemenea, noile norme sporesc interoperabilitatea sistemelor de taxare electronică, acestea devenind astfel mai eficiente din punctul de vedere al costurilor și mai ușor de utilizat.

Normele vor îndepărta obstacolele administrative, cum ar fi procedurile greoaie de aprobare și specificațiile tehnice locale nestandardizate. În consecință, furnizorii de servicii de taxare rutieră electronică vor avea un acces mai ușor la piața colectării de taxe rutiere.

******************

Votul de astăzi, 5 martie 2019, încheie procedura legislativă. Directiva va fi semnată de ambele instituții și va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare, iar noile măsuri se vor aplica la 30 de luni de la intrarea în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.