Finanțarea inovării a revenit în atenția firmelor prin SME Instrument Masterclass

Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pentru anul 2019
15/03/2019
Veteranii din teatrele de operaţiuni, s-au întâlnit cu preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu
17/03/2019

Finanțarea inovării a revenit în atenția firmelor prin evenimentul „SME Instrument Masterclass” organizat de USH Pro Business,  în parteneriat cu Applied Research Solutions-ARS, în zilele de 13 și 14 martie 2019 la Ploiești și București. La aceste evenimente au fost prezente firme din domenii de activitate diverse care, fie încearcă să acceseze pentru prima dată aceste instrumente, fie au depus cereri și insistă în continuare  să obțină finanțări, așa cum ne relatează Evgeny Kossev, expertul internațional care a prezentat această oportunitate în cadrul evenimentului.

În acest domeniu al finanțărilor, perseverența se apreciază, iar cei care nu au obținut finanțarea au posibilitatea de a repeta procesul, învățând din propriile erori, pornind de la convingerea că inovația lor are un potențial ridicat de piață. Instrumentul IMM, parte a celor mai mari linii de finanțare europene dedicate cercetării aplicate și inovării, rămâne aproape neutilizat de IMM-urile din România, deși acoperă cca 70% din activitățile de inovare pre-comercială ale unui IMM și-i dă  șansa acestuia să beneficieze ulterior și de alte scheme de susținere  pentru a acționa pe piețele externe.

”Este al doilea eveniment de acest gen organizat cu partenerii noștri internaționali, iar interesul acordat este în creștere. Oricine dorește să se inițieze în aplicarea acestor proiecte trebuie să știe că apelurile sunt trimestriale. Deși există o competiție mare, deja avem firme românești care au șanse la finanțare. Acest tip de finanțare este total diferit de fondurile structurale cu care firmele sunt obișnuite. Practic nu există un domeniu preferențial, criteriul de finanțare fiind strict legat de gradul de inovare și de potențialul de piață al inovării”, a declarat domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business și Prorector Relații Internaționale, Universitatea Spiru Haret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.