Percheziții în Râmnicu Vâlcea, Chiajna, Novaci, Târgu Jiu și București

Jandarmeria Vâlcea s-a alăturat campaniei ,,Împreună pentru un oraș mai curat!”
06/04/2019
Prinși în flagrant în timp ce pescuiau ilegal pe raza orașului Băbeni
11/04/2019

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat în această dimineață 7 percheziții în localitățile Râmnicu Vâlcea, Chiajna – județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu – județul Gorj și în București. 

Acțiunea a vizat locuințele a 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani. 

În perioada aprilie 2018-martie 2019, aceștia ar fi postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri.

Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane).

În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută.

La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă.

În activități au fost angrenați polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Institutului Național de Criminalistică din I.G.P.R., polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Brigăzii de Combatere a Criminalității  Organizate Pitești, luptători pentru acțiuni speciale din Vâlcea, colegi de la Poliția orașului Novaci, precum și jandarmi din Gorj și din cadrul Birgăzii Speciale de Intevenție București.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.