5 beneficiari din județul Vâlcea primesc ajutoare de urgență acordate printr-o Hotărâre de Guvern

Eurodeputaţii au dezbătut alături de Comisia Europeană situaţia respectării principiilor statului de drept în România
15/04/2019
13 cu ghinion pentru doi tineri depistați cu droguri de jandarmii vâlceni
15/04/2019

Prefectura județului Vâlcea

Instituția Prefectului Județul Vâlcea informează că în Monitorul Oficial nr. 282 din 12.04.2019, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr.210 din 10 aprilie 2019, emisă în vederea acordării unor ajutoare de urgență unui număr de 147 beneficiari, în valoare totală de 550.200 lei.

Printre cei care beneficiază de prevederile Hotărârii, se află și un număr de 5 beneficiari din județul Vâlcea, care se afla în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială.

Astfel, în vederea ameliorării situației socio-materiale, cei 5 beneficiari din județul Vâlcea, vor fi sprijiniți de către Guvern României ca urmare a diferitelor situații de necesitate în care aceștia se află, cauzate de incendii care au afectat atât locuința, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuința, sau ca urmare a situațiilor deosebite cauzate de probleme grave de sănătate, ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate beneficiarilor din județul Vâlcea este în cuantum de 29.500 lei, această sumă fiind justificată în urma efectuării anchetelor sociale de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, având la bază prevederile art.37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.