Polițiștii, alături de elevii de la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea

Comedia „Între ciocan și nicovală” de la Teatrul Municipal ARIEL, se amână pentru data de 15 mai
16/04/2019
Bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru 2019, în dezbatere publică la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”
16/04/2019

Luni, 15 aprilie 2019, polițiștii Serviciului Ordine Publică, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au desfășurat o serie de activități de prevenire și combatere pe tema violenței în școli, a delicvenței juvenile și victimizării minorilor în cadrul Programelor Locale de Prevenire realizate la nivelul județului Vâlcea. 

Cu această ocazie au fost purtate discuții cu elevii claselor a XI-a și a XII-a din cadrul Colegiului Energetic, punându-se în vedere atât problematica violenței în școli, a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, cât și pericolele pe care le prezintă rețelele de socializare tip „Facebook”, „Instagram”, „Snapchat” și cum pot fi acestea evitate. Totodată, li s-a pus în vedere principalele infracțiuni care pot fi comise de către elevi sau ai căror victime pot deveni, consecințele actelor de violență, a sustragerii și distrugerii de bunuri, a absenteismului școlar, ale anturajului, consumului de alcool, de droguri și tutun.

Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au organizat instruiri cu elevii şi profesorii, oferindu-le câteva sfaturi preventive, întâlnirea cu elevii fiind interactivă, concretizându-se în discuţii libere, captivante, de interes pentru toţi participanţii. Elevii au participat în mod activ la discuţii, adresând o serie de întrebări poliţiştilor şi manifestând un interes deosebit cu privire la aspectele dezbătute.

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ale prevenirii criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori.

La această activitate au participat un număr de 60 elevi ai claselor a XI-a și a XII-a, inclusiv 2 cadre didactice din cadrul Colegiului Energetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.