Hai la Cercul Donatorilor Vâlceni şi susţine proiectele comunităţii!

Cu dor de publicul spectator, Teatrul Anton Pann își reia activitatea. Primele spectacole, sâmbătă 9 ianuarie
Turneul Național „Unire prin Cultură” a ajuns și în Vâlcea
09/05/2019
Declarația de la Sibiu – 9 mai 2019
09/05/2019

Sănătate, cultură sau educaţie? Ce proiect ai alege pentru judeţul tău?

Fundaţia Comunitară Vâlcea susţine proiecte de dezvoltare a comunităţii în toate cele trei domenii şi te invită să le descoperi.

Pe 16 mai 2019, de la ora 18.00, organizează evenimentul “Cercul Donatorilor Vâlceni” – ediţia II, la Social the Club, Intrarea Albinei, nr 19, Râmnicu Vâlcea.

14 proiecte cu impact local au concurat pentru a-și spune povestea în fața vâlcenilor dornici să contribuie pentru un “acasă” mai bun. Fiecare participant la eveniment va putea susține unul, două sau toate cele trei proiecte, făcând o donație.

Cercul Donatorilor Vâlceni este o oportunitate excelentă de a face legătura între cei care doresc să se implice și proiecte concrete care își propun să contribuie la dezvoltarea socio-economică a județului și a României. La prima ediţie organizată la Bucureşti, cele trei proiecte selectate au strâns 24 405 lei, cu 30% mai mult decât ce ne propusesem. Suntem încrezători că acest tip de solidaritate va avea ecou şi la Vâlcea”, a declarat Florin Vâlcea, organizator şi membru al G.I. Fundaţia Comunitară Vâlcea.

Cele trei inițiative au fost selectate de un juriu independent, ținând cont de următorii factori: viziune şi capacitate, impact şi sustenabilitate, finanţare şi parteneriate:

Sănătate pentru comunitate în comuna Stoenești este proiectul Grupului de Inițiativă cu același nume care s-a organizat în jurul unui medic și a prietenilor săi care au înțeles implicațiile pe care bolile cardiovasculare si diabetul le au asupra pacienților, familiilor lor și comunității căreia îi aparțin. Proiectul include 2 întâlniri cu un număr de minim 30 participanți fiecare, pacienți diagnosticați cu hipertensiune, diabet, AVC și membri ai familiilor acestora, membri ai administrației locale. Se va realiza un mini-screening pe această problematică în comunitatea Stoenești, pe baza efectuării unui număr de măsurători (minim 580) privind câțiva indicatori relevanți pentru aceste afecțiuni.

Asociatia Culturală Moştenitorii va organiza pe 16 – 18 august 2019 festivalul “Zestrea Vaideenilor”, un eveniment menit să promoveze valorile comunei Vaideeni şi să atragă turiștii dornici să descopere mâncăruri, tradiții, meșteșuguri, obiceiuri, locuri și oameni noi.

Pe parcursul proiectului vor fi organizate şezători, expoziţia “Cu Săculetul de Vaideeni prin lume”, festinuri culinare, spectacole de dans şi concerte de nai, tururi ghidate la Casele Albastre şi în împrejurimile comunei şi un eveniment de teatru pentru comunitate, “Cultură-n şură”.
De proiect beneficiază în mod direct comunitatea locală, aceasta înţelegând potenţialul cultural şi turistic al zonei şi participând la conservarea tradiţiilor, la recondiționarea/reconstrucția Caselor Albastre, la păstrarea soiurilor şi reţetelor locale.

– Membrii asociației de tineret Gutenberg Jugendverein Râmnicu Vâlcea își propun să introducă la nivel local educația sexuală, prin susținerea unor sesiuni de informare de către un personal avizat și a unor ateliere privind aspectele unei vieți sexuale sănătoase. Astfel, adolescenţii care vor participa vor şti cum să reacționeze când cineva încearcă să le invadeze spațiul intim sau în cazul unui eventual abuz şi cum să își respecte și să îşi protejeze corpul.

Proiectul va contribui astfel la reducerea procentului ridicat de avorturi la mame minore, abandonuri de copii și adolescenţi afectaţi de boli cu transmitere sexuală din județul Vâlcea. Cursurile propuse au scopul de a reduce problemele menționate anterior și de a atrage atenția atât părinților cât și adolescenţilor referitor la consecințele ignorării unei astfel de educații.

Iniţiatorii proiectului sunt ei înşisi tineri adolescenţi, obişnuiţi cu voluntariatul încă din şcoala generală.

Gazda evenimentului va fi Aurelian Ciocan, vâlcean, actor, profesor de dicţie.

Toți cei care doresc să susțină inițiativele din comunitatea vâlceană sunt invitați să participe şi să se bucure de o seară în care aflăm împreună cum se schimbă judeţul şi cum ne putem implica.

Detalii şi înscrieri la eveniment:
– Prin rezervare on-line pe https://www.eventbrite.com/e/cercul-donatorilor-valceni-editia-ii-tickets-60919369474 si pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/798380070562667/, pana marţi, 14.05.2019.

***************

Grupul de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Vâlcea este format din vâlceni dornici să înfiinţeze o fundaţie comunitară care să servească judeţul Vâlcea. Acesta este sprijinit de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în programul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare (sunt 16 deja în România).

Fundaţia Comunitară Vâlcea va fi un motor al schimbărilor pozitive în comunitate, stimulând participarea şi cooperarea locală. Va antrena resurse locale pentru a potenţa creşterea judeţului – mai exact va atrage fonduri de la persoanele fizice şi companiile din zonă şi le va distribui către cauze filantropice din aceeaşi zonă. Fundaţia comunitară iniţiază şi menţine legătura vitală dintre donatori, nevoi şi soluţii, conectează oamenii cu cauzele şi sprijină un impact crescut al donaţiilor şi finanţărilor în comunitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.