Fake news – o anatomie a mistificării sociale, conferință organizată de ARRP și ICCO

Cisternă încărcată la Oltchim pentru o firmă din Grecia, răsturnată în județul Olt
11/05/2019
Continuă căutările bărbatului căzut în râul Olt, în aval de centrala hidroelectrică Băbeni
11/05/2019

Asociația Română de Relații Publice (ARRP) organizează, împreună cu International Communications Consultancy Organization (ICCO), cea de a doua ediție a conferinței „Fake news – o anatomie a mistificării sociale”, care va avea loc luni, 27 mai 2019, la Athenee Palace Hilton București.

Evenimentul se va bucura de intervențiile unor personalități globale în domeniul PR: Elise Mitchell – președintele în exercițiu al ICCO, Paul Holmes – fondator și fost președinte al The Holmes Report din Statele Unite și fondator al Sabre Awards, precum și Cesare Valli – director al agenției internaționale de comunicare SEC, unul dintre veteranii relațiilor publice din Europa. Publicul va putea urmări puncte de vedere prezentate de Angela Cristea – șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Dan Dungaciu – președintele LARICS, și de numeroși reprezentanți ai unor instituții publice sau private, lideri de opinie, analiști, jurnaliști, personalități din mediul academic, bancar, mass-media și din industria comunicării și a relațiilor publice din România și din străinătate.

Discuțiile se vor axa pe fenomenul știrilor false ca manifestare globală și locală, pe impactul lor și al dezinformării atât asupra societății în ansamblu, cât și asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor.

Printre temele propuse se numără:

  • efectul știrilor false în economie și în alte domenii de activitate; de ce oamenii cred astfel de știri?
  • comunicarea companiilor în era dezinformării și riscul afectării brandului și a reputației; instrumente de identificare a știrilor/informațiilor false
  • rolul formatorilor de opinie și al social media în răspândirea sau combaterea știrilor false.Partenerii conferinței: Kaufland România și BDR Associates. Evenimentul este susținut de Jump to SMART-ERomania, Perfect Ltd. Co, COMM360, Babylon Consult și Godmother și este monitorizat de Media Image.

Partenerii media confirmați până în prezent sunt Adevărul, AdPlayers, Agerpres, Europa FM, IQads, Naţional FM, SMARK, PR Romania, România Liberă.

Înscrierile se fac la adresa arrpoffice@gmail.com

************

Asociația Română de Relații Publice

Fondată în 1995, Asociația Română de Relații Publice a fost creată pentru a face familia comunicatorilor din România mai puternică. Astăzi, reunește atât specialiști redutabili, care au pus bazele acestei profesii în România, cât și tineri profesioniști, aflați la începutul carierei lor. Începând din 2012, Asociația și-a lărgit aria de cuprindere, invitând în rândurile sale nu doar comunicatori individuali, ci și firme și departamente de comunicare din companii și institutii, plecând de la convingerea că astfel forța sa va spori și interesele comunicatorilor vor fi servite mai bine.
Mai multe detalii despre ARRP puteți afla pe website-ul asociației.

International Communications Consultancy Organization

International Communications Consultancy Organization (ICCO) este vocea consultanților de relații publice din întreaga lume. Una dintre cele mai mari organizații de relații publice din lume, aceasta reunește peste 3000 de agenții din 66 de țări din Europa, Africa, Asia, Orientul Mijlociu, America și Australasia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.