Elevii școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani și Fălticeni în practică la IJJ Dolj

Un vasluian depistat în Vâlcea beat la volanul unui TIR, nu a mai ajuns la Turda
16/05/2019
Sondaj INSCOP: Direcția țării și a UE, sursele de îngrijorare ale românilor și încrederea în instituții interne și internaționale
16/05/2019

Elevi din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani şi Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se află la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj pentru a desfăşura stagiul de practică, în perioada 16.05 – 06.09.2019.

Cei 50 de elevi – jandarmi, promoţia februarie – noiembrie 2019,  vor fi coordonaţi şi îndrumaţi în toată perioada de tutori – jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Conducerea IJJ Dolj le-a prezentat tinerilor elevi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială.

Viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi la atât la structurile de ordine publică, cât şi la structurile de pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi cât mai bine aspectele legate de munca de jandarm urmând ca la sfârşitul perioadei, fiecare să fie evaluat asupra modului de desfăşurare a stagiului de practică.

Acest stagiu de practică are un caracter practic – aplicativ şi reprezintă un bun prilej de aplicare a cunoştinţelor acumulate în cursul anului şcolar de către viitorii absolvenţi ai celor două Şcoli Militare de Subofiţeri Jandarmi, în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.