Produsul Românesc – gust autentic, cadru european

Vâlcea: Câte permise de conducere au fost reținute în cursul acțiunii TRUCK & BUS
20/05/2019
Accident grav în Bujoreni – microbuz al firmei Colombi răsturnat la Capul Piscului
21/05/2019

RO.aliment vă invită la conferința „Produsul Românesc – gust autentic, cadru european” 

RO.aliment organizează, pentru al patrulea an consecutiv, expo-conferința „Produsul Românesc”, cel mai apreciat eveniment dedicat preparatelor veritabile românești, în data de 6 iunie 2019, la Hotel Caro București.

Este întâlnirea anuală a producătorilor, procesatorilor și furnizorilor de produse și servicii pentru toate ramurile conexe industriei agro-alimentare din România cu buyeri din marile rețele de magazine, autorități, asociații de profil, experți și oameni de știință.

Evenimentul este organizat cu sprijinul asociațiilor partenere: Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Specialiștilor din Morărit – Panificație din România (ASMP), ROMALIMENTA și Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) și sponsorilor Ocean Fish, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA), Diana, Aqua D&P și KUK România.

De patru ani, promovăm necesitatea educării consumatorului, din dorința de a-l îndrepta spre produsele autentice românești. Prin acestea, ne referim la acele alimente care sunt realizate cu materii prime produse în România, procesate în țara noastră și care au savoarea preparatelor de odinioară, ce ne aduce aminte de gustul bucatelor puse pe masă de bunicile noastre în copilărie. Astfel, ne asigurăm că rețetele românești vor fi transmise generațiilor viitoare, care vor avea și ele apetit pentru produsele ce fac parte din moștenirea noastră. De aceea, organizăm în fiecare an expo-conferința Produsul Românesc, în care adresăm cele mai importante întrebări autorităților și asociațiilor de profil, pentru a putea pune industria agro-alimentară românească pe o traiectorie sustenabilă”, a declarat Claudia Bocean, General Manager RO.aliment, organizatorul evenimentului.

„Gustul Ales” – distincția ce vă diferențiază de competiție

În cadrul expo-conferinței „Produsul Românesc”, este organizat concursul „Ora de bun gust”, creat din dorința de a premia excelența în materie de gusturi și preparate veritabile românești. Un juriu format din specialiști și participanți deopotrivă vor degusta și vor vota produsele înscrise, ponderea voturilor fiind de 50-50.

Fiecare produs este încadrat la una dintre următoarele categorii: produse lactate (cașcavaluri neafumate, produse lactate acidofile, brânză de burduf etc.), carne artizanal, carne industrial (crud-uscate, fiert-afumate), ready-meal, dulciuri/panificație artizanal (pâine, fursecuri etc.), legume-fructe procesate (zacuscă, dulceață, gemuri), băuturi alcoolice și non-alcoolice (sucuri de fructe, vinuri, vinars), preparate din pește.

Produsul cu cel mai mare punctaj de la fiecare categorie va fi recompensat cu trofeul „Gustul Ales”. În mod special, vor fi acordate trofee indiferent de categoria din care fac parte, astfel: un premiu acordat produsului care va avea cel mai mare punctaj total și un premiu pentru produsul care va primi cele mai multe voturi din partea consumatorilor. Vor fi acordate și trei premii speciale din partea juriului: Noutate (premiul pentru produsul lansat în 2019), Sănătate (premiul oferit produsului cu cele mai multe beneficii pentru sănătate) și Special (premiul pentru procesul tehnologic deosebit și conținutul de ingrediente inovatoare).

Fiecare câștigător va primi trofeul „Gustul Ales”, diplomă ce garantează validitatea premiului, dar și acoperire media în publicațiile partenere. Lista completă a premianților de anul trecut o puteți consulta aici. Perioada de înscrieri se închide vineri, pe 24 mai, ora 18:00. Nu ratați șansa de a obține recunoașterea pe care produsul dvs o merită. Pentru înscrieri, introduceți datele dvs. aici.

Întâlniri 1-to-1 cu buyerii hipermarketurilor

Pentru a asigura o piață de desfacere alimentelor românești, de patru ani facilităm întâlniri între producătorii mici și medii din orice segment din zona food cu reprezentanți din departamentele de buying din cadrul marilor rețele de magazine. Selgros, Carrefour, Metro au fost încă de la prima ediție alături de noi, fiind deschiși și bucuroși să guste produse noi românești, care să le consolideze raftul cu alimente autohtone. De-a lungul anilor, am asistat la stabilirea unor relații deosebite, ce s-au concretizat cu listarea produselor participanților pe rafturile hipermarketurilor.

Dacă sunteți producător, vă puteți seta întâlnirea cu retailul prin confirmarea participării la conferință până pe data de 31 mai 2019, completând acest formular.

Expoziție B2B dedicată procesatorilor

Fie că sunteți producător/procesator, fie că sunteți furnizor de servicii sau produse pentru industria alimentară, puteți avea un stand în cadrul expo-conferinței și să vă prezentați oferta celor 200 de persoane așteptate, printre care și retaileri, distribuitori, autorități și asociații de profil. Pentru ofertă, ne puteți scrie pe office@roaliment.ro sau ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon 0744 162 991.

„Produsul Românesc – gust autentic, cadru european”

În contextul european actual, tema principală a expo-conferinței este „Gust autentic, cadru european”. Mai mult ca oricând, anul acesta legătura dintre temele europene și produsul românesc este un subiect actual. Și nu doar pentru că, pentru jumătate de an, România deține, pentru prima oară, președinția Consiliului Uniunii Europene, ci mai ales că, în acest an, se configurează viitoarea formă a pieței alimentare europene. Acum au loc dezbaterile pentru trasarea viitorului Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027. Tot acum se pregătesc măsurile impuse de o serie de regulamente ce privesc ambalajele, siguranța alimentară, ingredientele, legislație care, deși votată acum, va intra în vigoare din 2020-2021.

De aceea, vă îndemnăm să vă alăturați expo-conferinței „Produsul Românesc”, pentru a ne pregăti pentru anii și cerințele ce vor veni, dezbătând și aflând ce ne rezervă viitorul. Pentru înscrieri, trebuie să completați acest formular.

Despre RO.aliment

Înființată în urmă cu patru ani, revista de specialitate RO.aliment se adresează specialiștilor din industria agro-alimentară, dorind să realizeze conexiuni între cererea și oferta din țara noastră. Prin cele patru ediții tipărite anual, publicația prezintă cele mai noi informații tehnice în domeniu, realizează studii de impact, de schimbare a gusturilor consumatorilor și analizează tendințele ce vor marca industria în următoarea perioadă. Concomitent, revista RO.aliment organizează patru evenimente în fiecare an: seminarul Nutriție. Nutrienți. Sănătate, expo-conferința „Produsul Românesc”, Ingredients Show și seminarul Etichetare. Siguranță. Etică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.