Ajutoare de urgență pentru 7 familii sau persoane singure din județul Vâlcea

Primul RMN al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea este operațional – VIDEO
24/05/2019
Patru vâlceni urmăriți internațional, arestați și predați autorităților franceze
24/05/2019

Prefectura Vâlcea informează că în Monitorul Oficial nr. 409 din 24 mai 2019, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 296 din 23 mai 2019, emisă în vederea acordării unor ajutoare de urgență unui număr de 107 beneficiari, în valoare totală de 422.700 lei.

Printre beneficiarii prevederilor Hotărârii, se regăsesc și un număr de 7 familii sau persoane singure din județul Vâlcea, care se afla în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială.

În vederea ameliorării situației socio-materiale, cinci beneficiari din localitățile Horezu, Ocnele Mari, Sinești, Stroești și Vaideeni, vor primi un sprijin în valoare totală de 20.500 lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului României, ca urmare a unor situații deosebite, cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Totodată, doi beneficiari din localitățile Băile Olănești și Stroești, vor fi sprijiniți cu suma totală de 8.500 lei, din fondul aflat la dispoziția Guvernului în vederea depășirii situației de necesitate, intervenită ca urmare a incendiilor ce au afectat locuințele acestora, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, persoanele aflându-se în imposibilitatea ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate beneficiarilor din județul Vâlcea este în cuantum de 29.000 lei, această sumă fiind justificată în urma efectuării anchetelor sociale de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, având la bază prevederile și Normele metodologice de aplicare a Legii nr.416/2001, privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.