Ziua Europeană a Parcurilor marcată printr-un eveniment prezidat de Gheorghe Mihăilescu – directorul general al ROMSILVA

Activități preventive organizate de IPJ Vâlcea în unități de învățământ și zone adiacente acestora
26/05/2019
Românii plecați în străinătate pot vota pentru alegerile europarlamentare și referendumul național pe durata a 33 de ore
26/05/2019

Vineri, 24 mai 2019, Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor naturale protejate, organizat la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului din comuna Greci, județul Tulcea.

La cea de-a XVI-a ediție a Zilei Europene a Parcurilor au participat directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, președintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, Vasile Cristea, reprezentanți ai autorităților locale, directori ai parcurilor naționale și naturale, precum și numeroși specialiști în arii naturale protejate.

Ziua Europeană a Parcurilor are ca temă în acest an ”Comorile noastre naturale”, pentru a sublinia importanța conservării biodiversității și a protejării patrimoniului natural.

Evenimentul a inclus o sesiune de comunicări științifice susținute de specialiști în arii naturale protejate, dar și o expoziție a parcurilor naționale și naturale cu produse tradiționale ale comunităților locale din zona ariilor naturale protejate administrate.

Marcată în fiecare an pe 24 mai, Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în 1999 la inițiativa Federației Europene a Parcurilor EUROPARC, la nouă decenii de la înființarea primului parc național din Europa, în Suedia, la 24 mai 1909.

România are o tradiție bogată în protejarea patrimoniului natural și administrarea parcurilor, în 1935 fiind înființat Parcul Național Retezat. În prezent, în România sunt 29 de parcuri naționale și naturale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este cel mai mare administrator de arii naturale protejate din România. Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.