O nouă grupă de tineri aflați la început de carieră au participat la stagiul de formare în proiectul „Etică organizațională și integritate în M.A.I.”

CJ Vâlcea și AMVVD organizează un SPECTACOL CARITABIL pentru militarii cu dizabilităţi dobândite în teatrele de operaţiuni
06/06/2019
Eroii nu mor niciodată! Ziua Eroilor celebrată la Vâlcea
06/06/2019

În perioada 4-6 iunie 2019, Direcția Generală Anticorupție a organizat proiectul  „Etică organizațională și integritate în M.A.I.”, destinat funcționarilor M.A.I. aflați la început de carieră care își desfășoară activitatea în prezent în cadrul structurilor de poliție, imigrări și jandarmi. Această activitate s-a desfășurat în colaborare cu Centrul de Formare Inițială și Continuă al M.A.I. din Orăștie, instituție de învățământ non universitară a Ministerului Afacerilor Interne.

La noul stagiu organizat în proiect au participat 21 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Brașov și Covasna și al Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul Teritorial Brașov si Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna.

Inițiat în anul 2015, proiectul „Etică organizațională și integritate în M.A.I.” urmărește consolidarea unui comportament etic și integru în asigurarea aplicării legii. Conceput sub forma unor stagii de formare cu durata de 3 zile, în cadrul proiectului sunt utilizate metode nonformale și interactive, exerciţii individuale şi de grup, cu scopul de a-i determina pe tinerii lucrători să-şi descopere valorile personale, credinţele şi comportamentele adecvate cadrului profesional integru, dar şi de a le antrena capacitatea de a lua decizii bazate pe valori, atât în viaţa curentă profesională, cât şi cea personală.

Prezentările tematice au fost susținute de ofițeri din cadrul Serviciilor Județene Anticorupție Brașov, Covasna, Vâlcea și Mehedinți, stagiul fiind organizat la nivel regional.

Pe parcursul celor trei zile ale stagiului de pregătire, tinerii funcționari din Ministerul Afacerilor Interne au beneficiat de experiența profesională, atât a unor lectori şi specialişti din cadrul structurilor M.A.I., cât şi a unor traineri din afara ministerului, care le-au transmis mesaje motivaționale având în vedere începutul de carieră al acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.