În campania Săptămâna Prevenirii Criminalității, IPJ Vâlcea a organizat 130 de acțiuni

Mesajul primarului Mircia Gutău la împlinirea a cinci ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului
07/06/2019
Râmnicu Vâlcea: Toaletă publică nouă situată în vecinătatea Palatului Copiilor
07/06/2019

Vineri, 7 iunie 2019, s-a încheiat cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității, campanie la care au participat 103 politiști vâlceni din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și prevenirea criminalității. 

În această săptămână, la nivelul județului Vâlcea, au fost desfășurate 130 de activități preventive, având ca beneficiari peste 4.500 de persoane, elevi, cadre didactice, administratori de societăți comerciale, conducători auto, persoane vârstnice, e.t.c. 

De asemenea, au fost implicați 90 de parteneri, respectiv O.N.G –uri, autorități publice, unități de învățământ, societăți comerciale, centre de plasament, lăcașe de cult și altele.

În zilele de 6 și 7 iunie 2019, polițiștii de prevenire, alături de polițiștii din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au desfășurat acțiuni de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului în municipiul Râmnicu Vâlcea și în orașele Brezoi și Călimănești.

Acțiunile au vizat informarea administratorilor și comercianților cu privire la riscurile la care sunt expuși și practicile uilizate de autorii furturilor din societăți, în scopul prevenirii victimizării acestora.

De asemenea au fost purtate discuții cu posesori de autovehicule pentru prevenirea furturilor din auto și cu locatarii din zonă pentru prevenirea furturilor din locuințe, a înșelăciunilor, în special prin metoda accidentul și a tâlhăriilor, respectiv a furturilor din genți și buzunare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.