Începând de anul viitor, Râmnicul va avea o nouă bază sportivă, pe islazul de la Goranu

“Întâlnirea de Sfântul Ilie” a radioamatorilor organizată la Voineasa
18/07/2019
Explicațiile medicului ortodont: Este indicat să aplicăm aparatul dentar în perioada vacanței?
18/07/2019

Primăria Râmnicu Vâlcea lucrează, la acest moment, la întocmirea documentaţiilor ce urmează a fi transmise către Compania Naţională de Investiţii în vederea realizării, în cursul anului 2020, a unei baze sportive de tip I pe islazul de la Goranu.

Pe terenul în suprafaţă de aproximativ 13.500 mp, pus la dispoziţie de Municipalitate, se va amenaja un teren pentru fotbal omologat UEFA şi FRF cu dimensiunea de 68 x 105 m, se vor amplasa două bănci pentru rezerve şi antrenori, iar pe latura lungă opusă se vor monta gradene pentru 500 de spectatori, fiind prevăzute şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii.

 

Iubitorii sporturilor vor mai avea la dispoziţie un alt teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, cu dimensiunea de 40 x 20 m; ambele terenuri sportive vor fi dotate cu instalaţii de iluminat.

Baza va fi deservită de o clădire pentru vestiare de tip parter şi etaj, cu o suprafaţă construită de 395,88 mp, iar amenajările exterioare vor mai cuprinde parcări pentru autoturisme şi autocare, alei pietonale şi spaţii verzi.

Compania Naţională de Investiţii intenţionează să realizeze în perioada următoare 406 de baze sportive de tip I, tip II şi tip II pentru nevăzători, conform anunţului făcut de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu şi de Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, în conferinţa de presă referitoare la proiectele CNI în acest domeniu susţinută la Palatul Victoria în data de 10 iulie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.