Aproximativ 80.000 de turiști, în acest weekend pe litoral

România participă cu 103 tineri sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku
20/07/2019
Influența mesageriei online – studiu realizat la Centrul European pentru Știință și Media
21/07/2019

Începând din această săptămână, odată cu terminarea ultimelor examene școlare planificate ca de obicei în mijlocul verii și cu devoalarea unui “fake news” emis de ANM și promovat inconștient de majoritatea mass-media în căutare disperată de audiență, turiștii încep să sosească pe litoral în număr din ce în ce mai mare. Litoralul începe treptat să se umple, diferențiat pe stațiuni, astfel că pentru acest weekend în Mamaia așteptăm un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar în stațiunile din sudul litoralului în jur de 70%.

În continuare stațiunile Năvodari, Costinești și Vama Veche sunt asaltate în perioada weekend-ului de vizitatori, dar turiștii declarați în structuri clasificate se mențin în jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unitățile clasificate al căror număr este egalat sau depășit în aceste stațiuni de numărul unităților nedeclarate.

Astfel, numărul de turiști prognozat pentru acest weekend este de aproximativ 80.000 de turiști în unități clasificate. Pe lângă aceștia, cel puțin 20.000 de turiști se vor caza în unitățile neclasificate.

*Aceste date sunt aproximative, au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.