În curând Teatrul Anton Pann își va deschide noua stagiune

Laureata Premiilor Constantin Brâncoveanu Internațional, Ruxandra Vidu, a fost aleasă Membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor SUA
30/08/2019
Mihăești: Incendiu la fabrica de lacuri și vopsele Sarcom
31/08/2019
Cu dor de publicul spectator, Teatrul Anton Pann își reia activitatea. Primele spectacole, sâmbătă 9 ianuarie

Teatrul Anton Pann

Iubitorii de teatru din Râmnicu Vâlcea se pot bucura din toamnă, o dată cu începerea noii stagiunii a Teatrului Anton Pann, de noi spectacole în care s-au investit zeci de ore de repetiţii. În decursul acestei vacanțe la Teatrul Anton Pann dramaturgia românească și spectacolele pentru cei mici au avut prioritate.

Patru premiere sunt aproape de finalizare, iar cei de aici se pregătesc pentru organizarea unui prim festival în care sunt incluse cele mai bune producții de teatru realizate în 2018, dedicate celebrării Centenarului, și nu numai. Versus – Showcase Centenar se va numi festivalul care se va desfășura la Teatrul Anton Pann, în perioada 18-25 septembrie, dar despre acest festival vom vorbi în apropierea evenimentului.

O preocupare constantă a Teatrului Anton Pann, o dată cu deschiderea anului școlar, este aceea de a include în repertoriul teatrului și spectacole pentru copii. Spectacolele adresate copiilor de vârstă foarte mică (1-3 ani) sunt special gândite, fiecare spectacol dedicat lor reprezintă o adevărată aventură. Cu puterea imaginației ei vor afla povești despre curaj, prietenie, curajul de a de a descoperi lumea.

14 septembrie este ziua când se dă startul unei noi stagiuni. Holurile Teatrului Anton Pann vor răsuna din nou de glasurile celor mici care, curioși, împreună cu părinții lor, cu bunicii, vin să vadă noile montări. Diana Ligi, o tânără absolventă a UNATC București, propune publicului tânăr spectacolul ”Firul de Aur”. Un nume de regizor tânăr în care teatrul și-a pus speranța.

Am 26 de ani și sunt regizor de teatru. Sunt la prima colaborare în acest teatru și odată cu ea sunt și la primul spectacol pentru copii. Am crescut prin teatrele din Botoșani, iar apoi mi-am continuat studiile la U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”, București. Pasiunea pentru teatru a apărut de când eram copil, iar acum mă bucur mult că am avut ocazia să fac o punte între viața adultă și copilărie.

Spun asta pentru că am încercat să mă gândesc la ce ar fi benefic pentru copii să rețină și ce i-ar ajuta după un spectacol, iar eu consider că la vârstele copilăriei, pe lângă o poveste frumoasă, e nevoie și de un mesaj. Acest spectacol este despre încredere și perseverență, dar și despre respectarea cuvântului dat. „Firul de Aur”, de Sabina Balan este atât un basm, cât și o lecție la care sunt așteptați și copiii și părinții”,  precizează Diana Ligi.

Acesta este un prim spectacol, premieră, care deschide stagiunea 2019-2020, în data de 14 septembrie 2019, ora 11.30, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann. Despre celelalte premiere vom reveni cu detalii în curând.

Din 14 septembrie vă așteptăm la teatru cu numeroase surprize!

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.