35,62% din autovehiculele verificate de RAR în județul Vâlcea au fost neconforme, în primele șase luni din 2019

Râmnicu Vâlcea: Ultimele pregătiri pentru concertul eveniment Goran Bregovic
03/09/2019
Apel Transelectrica: NU aprindeți focuri în culoarele de siguranţă ale LEA!
03/09/2019

La nivel național, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 de vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

Pentru județul Vâlcea cifrele sunt următoarele:

  • Vehicule verificate: 904  dintre care 35,62% neconforme.
  • 1,77 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).
  • În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 319 amenzi contravenționale și au fost retrase 287 certificate de înmatriculare

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Roxana Dima,
Purtător de cuvânt 
Registrul Auto Român

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.