Turneu european de padbol organizat în premieră în București

Două noi grupe de creşă în Râmnicu Vâlcea
05/09/2019
Acțiune pentru prevenirea infracționalității organizată în Râmnicu Vâlcea
05/09/2019

În perioada 31 august -1 septembrie, pe terenurile de Padbol din Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu” din București a avut loc ce-a de-a doua etapă a Turneului European de Padbol, prima etapa având loc in Franta, în luna iunie 2019.

Turneul (Romanian Open 2019) a fost organizat de Asociația Româna de Padbol, cu  sprijinul CSN Lia Manoliu și sustinerea Ministerului Tineretului și Sportului.

TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL (EPT), primul și singurul de acest gen din istoria Padbolului, este fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători din diferite țări europene, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate. În fiecare an, TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL va fii extins cu mai multe țări, cu mai multe turnee și cu cat mai mulți jucători pasionați de acest sport.

La eveniment s-au prezentat : din Spania, echipele formate din Miguel Angel/ Juanmi Hernandez, campioni mondiali 2016 și europeni 2017(România), și Javier Asensio/ Francesco Javier – vicecampioni naționali,  din Portugalia, echipele formate din Gregoor Van Dijk/ Ricardo Marquez – câștigătorii Turneului European, ediția Franța 2019, Antonio Henrique/ Guilerme Henrique/Ricardo Silva și Gongalo Pina/Gongalo Ferrao, din Belgia echipele formate din Mattias Van Holm/ Wannes Blondelle și Vermote Maarten/ Ratajczak  Geoffrey.

Din România s-a prezentat echipa din București, formata din Rafael Vasile/Cristian Vasile (Sportul pentru Viitor), echipă formată din tată-fiu, primul având experiență în padbol, acumulată la World Cup 2016 – Uruguay, preum și Euro 2017 – România, unde a și ocupat locul 3 pe podium. Tot de la cluburi din București au participat și echipele Stănică Stefan/Alex \Dascălu (Offside Arena), Voicu Costel/Stavri Pierino, Deaconescu Gabriel/Andrei Păciucă (Sportul pentru Viitor) , Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel (Sportul pentru Viitor). Și Craiova și-a adus aportul la turneu prin echipele Surugiu Olivian/ Raducan Bogdan și Dinuică Laurențiu/Popescu Victoraș, ambele de la Clubul Flux Arena.

Rafael Vasile/Cristian Vasile (Sportul pentru Viitor) au făcut surpriza turneului, câstigand meciuri foarte grele chiar împotriva campionior mondiali, spaniolii Miguel Angel/ Juanmi Hernandez și a câștigatorilor European Padbol Tour-France Open 2019, portughezii Gregoor Van Dijk/ Ricardo Marquez. Din pacate au pierdut în semifinale în fata vicecampionilor Spaniei, Javier Asensio/ Francesco Javier, iar dupa aceste meciuri foarte grele au ajuns în finale chiar cu conaționalii Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel, care, folosind si cel de-al treilea jucator i-au învins și au obținul locul 3 pe podium, și pentru care îi felicităm.

Finala mare a aparținut spanioliilor, între cele două echipe purtându-se o luptă a orgoliilor si ambițiilor, finalizată cu victoria echipei din Barcelona,  Javier Asensio/ Francesco Javier, care au devenit astfel campionii Romanian Open 2019.

Evenimentul a putut fi urmărit live pe facebook Padbol România, dar și din tribune, de unde a fost urmărit de un public numeros, printre care și reprezentanți ai MTS, Stefan Rohnean, directorul CSN Lia Manoliu, precum și de alți  invitați din lumea fotbalului, jucători sau antrenori precum Gigi Mulțescu, Eugen Neagoe, ale căror  păreri le veți putea afla în curând pe www.padbol.ro și pe toate paginile oficiale Padbol România.

Cu siguranța Asociația Româna de Padbol va continua seria competițiilor internaționale organizate în Romania.  Urmatorul pas pentru jucatorii români va fii în Portuglia, în luna octombrie.

Ediția Romanian Open, din cadrul Turneului European de Padbol a fost organizată de Asociația Româna de Padbol, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, CSN Lia Manoliu, și a partenerilor evenimentului: Virgin Radio, CV Media, Midocar, Dakor, Flux Arena Craiova,  Stelele Viitorului Bucuresti, TG World Football Promotion, și a tuturor cluburilor de Padbol din România.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta pe www.padbol.ro și pe www.europeanpadboltour.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.