Ziua Pompierilor din România marcată prin manifestări organizate în județul Vâlcea

Vodafone România va oferi cele mai noi produse Apple, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max
13/09/2019
Devansarea începerii noului an școlar a afectat numărul rezervărilor hoteliere
14/09/2019

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 171 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În același timp, s-au împlinit 11 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componență a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13 septembrie 2019, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 09.00 – 15.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Râmnicu Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 14.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a  oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu,  cu înaintarea la gradul următor, astfel : în gradul de maior: Zoican Marius; în gradul de plutonier adjutant șef: Dobrotă Florin Corneliu; în gradul de plutonier adjutant: Popescu Iulian Romeo, Oprea Teodor Alexandru, Bălă Gheorghe, Dina Marin Laurențiu,Voinea Petre Marin și Bereanu Mihai Alin.

De asemenea, au fost distribuite diplome de merite colaboratorilor și cadrelor militare din componența lotului de acordare a primului ajutor calificat ( plutonier major Cîrciumaru Cristian, plutonier major Gavrilei Lucian, plutonier major Petria Rareș și plutonier adjutant  Ciortan Ovidiu).

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

Campionatul de fotbal – tenis între instituţiile publice

Locul I – Echipa  Centrului de Pregătire pentru Geniu “PANAIT DONICI”

Locul II – Detașamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea

Locul III – Detașamentul de Pompieri Drăgășani

Campionatul de tenis de masă intern

Locul I – Plt. adj. Popescu Remus

Locul II – Plt.maj. Ciobanu Laurențiu

Locul III – Plt.maj. Vâlcioiu Marian

Campionatul de tenis intern

Locul I – Plt. adj. Stroe Nicolae

Locul II – Mr. Decu Marian

Locul III – Mr. Urluială Marius

Campionatul de pescuit sportiv intern

Locul I – Plt. maj. Tisanu Marian

Locul II – Plt. maj. Mecu Victor

Locul III – Plt. adj. Ilinca Gheorghe

Nu în ultimul rând sportivul anului 2019 a fost desemnat Plt. maj. Oprea Teodor-Alexandru

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor și executarea unui exercițiu demonstrativ de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.