Președintele Klaus Iohannis salută votul primit de Laura Codruța Kövesi în reuniunea COREPER

Fast SuperCoders la Râmnicu Vâlcea: ateliere gratuite de iniţiere în programare pentru copii
19/09/2019
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit la cinci incendii de vegetație uscată
20/09/2019

imagine - ARHIVĂ

Declarația de presă a Președintelui României, Klaus Iohannis, referitoare la votul primit de Laura Codruța Kövesi în reuniunea COREPER

“Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.