În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit la cinci incendii de vegetație uscată

Președintele Klaus Iohannis salută votul primit de Laura Codruța Kövesi în reuniunea COREPER
19/09/2019
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea a scos la concurs un post de ambulanțier, pentru Stația din Râmnicu Vâlcea
20/09/2019

imagine - ARHIVĂ

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea a cinci incendii produse la vegetație uscată, în localitățile: Șirineasa sat Luncavățului (29.25 ha), Drăgășani (4 ha).; Măldărești, (0,1 ha. și o anexă gospodărească); Ștefănești sat Dobrușa (3.5 ha.), și Băbeni (7 ha de litieră de pădure de salcâm și culturi de lucernă).

De la începutul lunii și până în prezent, totalul incendiilor de vegetație uscată la care au intervenit doar pompierii militari din cadrul ISU Valcea este de 78. Pe lângă vegetația uscată au mai fost afectate: o casă de locuit în Bărbătești, anexe în Șirineasa, Stoilești și Crețeni, lanuri de porumb în Drăgoești și Frâncești.

În majoritatea cazurilor, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijenţa, pompierii vă reamintesc că arderile de vegetație sunt interzise, iar în afara acestor perioade se impune ca acestea să nu se facă atunci când este vânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.