Abonamente cu reducere pentru parcarea subterană din zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea

UNTRR lansează un proiect european pentru creșterea performanțelor pentru angajații companiilor de transport rutier
18/11/2019
Federația Patronatelor din Turism solicită dezbateri publice pe tema organizării Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
19/11/2019

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea nr. 341/31.10.2019 s-a aprobat o reducere cu 50% a abonamentelor de utilizare a parcării subterane din zona centrală pentru locatarii blocurilor din imediata apropiere a acestei structuri, respectiv blocul L din Calea lui Traian, blocul ”Cozia” şi blocul ”I” de pe strada Regina Maria.

Reducerea a fost motivată de faptul că aceşti locatari au avut de suferit din cauza disconfortului creat în urma implementării proiectului ”Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central”, derulat între anii 2015 – 2017, precum şi ca urmare a situaţiei actuale a spaţiilor de parcare – oricum insuficiente – de lângă aceste blocuri, permanent aglomerate în consecinţa funcţionării Pieţe Centrale.

Abonamentele lunare aferente parcării subterane din zona centrală, stabilite la începutul acestui an, sunt de 100 lei – pentru parcare de noapte, 120 lei – pentru parcare de zi şi 200 de lei – pentru abonament de tip full, deci locatarii – persoane fizice din cele 3 blocuri vizate pot plăti la jumătate aceste sume, respectiv 50 lei – pentru parcarea de noapte, 60 lei – pentru cea de zi şi 100 lei – pentru parcare permanentă pe loc rezervat.

De la data de 1 noiembrie 2019, de la care a intrat în vigoare această facilitate, 15 proprietari de maşini au beneficiat de tariful astfel redus; de menţionat că 11 dintre aceştia nu solicitaseră abonamente înainte de aplicarea reducerii.

Cererea pentru eliberarea unui card de acces pentru abonamente reduse la jumătate se completează la Direcţia Economico-Financiară a Primăriei municipiului din str. Carol I nr. 3-5, trebuie însoţită de documentul de identitate al solicitantului şi de certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar aprobarea înrolării cardului de acces se dă pe loc. Locurile de parcare rezervate în acest sistem sunt situate la nivelul -2 al parcării subterane, iar întreg spaţiul este supravegheat în permanenţă de 28 de camere video conectate la un dispecerat propriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.