Vâlcea: Acțiune pentru siguranța rutieră – 397 de sancțiuni contravenționale aplicate și 41 de permise reținute

Râmnicu Vâlcea: Vine Bradul de Crăciun!
19/11/2019
Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a organizat o nouă întâlnire cu seniorii
19/11/2019

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru salvarea de vieți și reducerea riscului rutier prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

În perioada 12-18 noiembrie 2019, polițiști au acționat pe raza de competență, iar în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 397 de sancțiuni contravenționale, din care 115 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, de asemenea au fost reținute 41 de permise de conducere, din care 12 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 11 pentru depășirea vitezei regulamentare și 4 pentru consumul de alcool, au fost reținute și 16 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor vâlceni vor continua și în perioada următoare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță: 

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.