Prundeni: 99 de porci eutanasiați și îngropați

Travel Smart: Cum să economisești cu adevărat rezervând zboruri și hoteluri în 2020
21/11/2019
Primăria Râmnicu Vâlcea a pregătit programul sărbătorilor de iarnă
22/11/2019

imagine - ARHIVĂ

Polițiștii vâlceni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, verificării legalității activității de comerț cu produse agroalimentare în unitățile specializate precum și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite cu animale vii și produse din carne, în contextul eforturilor susținute de eradicare a fenomenului pestei porcine.

Polițiștii au acționat pe raza comunei Prundeni, județul Vâlcea, unde au fost verificați 10 operatori economici, fiind constatate și aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei.

Totodată polițiștii au acordat sprijin specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, fiind efectuate verificări la locuința unei persoane, din comuna Prundeni.

În urma verificărilor specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au dispus măsura confiscării, eutanasierii și îngropării a 99 de porci, cu o greutate medie cuprinsă între 20 și 300 kilograme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.