La Râmnicu Vâlcea, viitorul cimitir public din Râureni – mai aproape de realizare

25 noiembrie – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor
25/11/2019
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 65 de misiuni
Simulare de situație de urgență la Shopping City Râmnicu Vâlcea
25/11/2019

Până la data limită de 19 noiembrie 2019, alocată pentru ofertare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, patru asocieri de firme şi-au arătat interesul pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare cimitir public Râureni”, ofertele depuse de acestea fiind, la momentul actual, în evaluare.

Viitorul cimitir municipal din sudul municipiului Râmnicu Vâlcea va avea 1564 de locuri de veci pentru cultul ortodox şi alte 57 pentru cultul musulman.

Pe lângă aceste amplasamente, riguros determinate şi accesibile prin alei amenajate, se vor realiza o capelă mortuară cu o suprafaţă de peste 100 mp, un corp administrativ care va putea găzdui şi praznicele ţinute în memoria celor dispăruţi, spaţii verzi cu gazon, copaci şi arbuşti decorativi, prevăzute cu sistem automat de irigare, o împrejmuire realizată din gard de fier forjat cu fundaţie de beton, dublat de gard viu, sistem de colectare a apelor de suprafaţă, iluminat public precum şi un spaţiu de parcare.

O astfel de investiţie este cu atât mai necesară cu cât cele două cimitire publice din municipiu sunt, la acest moment, concesionate în totalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.