Premiul pentru cel mai bun actor, câștigat de Andrei Cătălin de la Teatrul Anton Pann

Transport ilegal de porci depistat la Horezu
25/11/2019
Restricții de circulație rutieră la Călimănești
26/11/2019

Acest premiu – Premiul pentru cel mai bun actor care i-a revenit lui Andrei Cătălin într-un mod binemeritat, scoate în evidență uluitoarele sale calități de actor. Cine l-a văzut în spectacolele de pe scena Teatrului Anton Pann, și nu numai, a fost surprins să constate ce forță are acest actor, cât de cameleonic poate fi și cu câtă responsabilitate își duce rolul până la capăt.

Suntem convinși că membrii juriului prezenți la New Wave Theater Festival, Reșița 2019, au văzut și ei aceste calități când i-au oferit acest premiu pe care și-l adaugă la celelalte premii câştigate până în prezent. Juriul compus din criticii de teatru: Florica Ichim, Irina Zlotea și Doru Mareș a decis, pe lângă acest premiu, acordarea altor trei  premii: Premiul pentru cea mai bună actriţă – Anda Saltelechi pentru rolul Francesca din spectacolul „Pe jumătate cântec”, Teatrul Odeon, București; premiul pentru cea mai bună regie – Teatrul Odeon, București și un premiu special al juriului pentru valorificarea creației românești de avangardă – Teatrului de Vest din Reșița pentru spectacolul „Scene bizare după Urmuz” regia Mihaela Panainte. Felicitări îi spunem lui Cătălin, suntem mândri că face parte din echipa de actori a Teatrului Anton Pann.

Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, secția actorie, Andrei Cătălin din 2015 este actor al Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. S-a remarcat încă de la primul spectacol pus pe această scenă, este vorba de Billy din spectacolul ”Femei/Bărbați” în regia  lui Vlad Massaci, spectacol cu care a participat și la Festivalul Național de Teatru, 2016. De atunci și până-n prezent Andrei Cătălin a făcut numeroase roluri care i-au pus în valoare toate acele atribute cu care a fost înzestrat pentru a fi actor.

Poate face orice rol, trăieşte cu patimă pe scenă creând personaje memorabile. Haideți împreună să ne amintim doar câteva: Grasu din YEN, regia Adrian Roman; Peter (primarul) – „Un dușman al poporului”, regia Adrian Roman; (Hortensiu Filotti, Chiriachița, vecinul) – ”Emisie: Titanic Vals”, regia Matei Lucaci Grunberg și Crăcănel din ”D-ale carnavalului”, regia Vladimir Anton. Ultimile roluri, cele din ”Emisie: Titanic Vals”, mai ales cel al Chiriachiței și cel al lui Crăcănel din ”D-ale carnavalului” au arătat ce potenţial imens are acest actor.

Pentru rolul lui Marc-Aureliu, frizerul, din spectacolul „Crăciunul președintelui” de Pascal Bruckner, regia Chris Simion Mercurian, juriul i-a acordat actorului Teatrului Anton Pann, lui Andrei Cătălin, Premiul pentru cel mai bun actor, la prima ediție a Festivalului New Wave Theate Festival, eveniment care s-a desfășurat la Reșița în perioada 15-23 noiembrie și care a reunit 15 spectacole cu peste 80 de artiști.

În timp ce se îndreptau către București pentru a prezenta acest spectacol ”Crăciunul Președintelui” pe scena Teatrului Metropolis, vestea câștigării acestui premiu i-a umplut de bucurie. Avem convingerea că acest premiu îi va face, în acele două zile de 25 și 26 noiembrie, să strălucească pe scena Teatrului Metropolis, mai ales că spectacolul se joacă din nou în prezența autorului, a renumitului scriitor francez, Pascal Bruckner și a celei care a făcut posibil ca acest spectacol să se definitiveze la Râmnicu Vâlcea, Chris Simion Mercurian.

Felicitări conducerii Teatrului Anton Pann, felicitări întregii echipe de actori, împreună dau forță oricărui spectacol și felicitări regizorilor cei care vin să monteze la Teatrul Anton Pann.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.