Încălzirea prin pardoseală – moft sau necesitate? 5 motive pentru care ai nevoie de un astfel de sistem în casa ta!

Festivităţi şi paradă militară de Ziua Naţională – restricţii de trafic în Râmnicu Vâlcea
26/11/2019
Restricții temporare de circulație rutieră la Călimănești
27/11/2019

Încălzirea locuinței pe timp de iarnă este una dintre cele mai importante probleme domestice. Desigur, îți dorești un consum cât mai mic și o temperatură constantă în casă. Ai încercat atâtea metode, dar niciuna dintre ele nu te-a mulțumit pe deplin: facturile au rămas la fel de mari, iar problema frigului tot nu s-a rezolvat. Ce alte soluții ți-au mai rămas? Una dintre ele ar fi încălzirea prin pardoseală. Ai auzit și tu de ea, dar nici nu vrei să te gândești la costurile pe care le implică. Așa o fi oare?

Iată în continuare câteva detalii care îți vor schimba percepția vizavi de acest tip de încălzire:

  1. Căldură uniformă

Pe scurt, încălzirea prin pardoseală constă dintr-o rețea de conducte cu apă caldă montate sub pardoseală, deasupra șapei. O altă variantă este covorașul cu rezistențe electrice instalat în același mod, pe care îl găsești în diferite modele la Hornbach. Venind de jos, temperatura se va distribui uniform în întreaga încăpere.

  1. Gata cu mucegaiul

Prin acest tip de încălzire, șansele de apariție a mucegaiului sunt foarte mici. De asemenea, scapi de calorifere, iar economia de combustibil va fi considerabilă. Pe de altă parte, trebuie să ai grijă ca rețeaua de conducte să nu treacă pe sub mobilă și să renunți la covoare și mochete.

  1. Curent electric sau agent termic?

Fiecare variantă are avantajele sale. Dacă folosești curent electric, locuința se va încălzi mult mai repede. Covorașele cu rezistențe sunt ușor de montat, iar prețul pentru instalare este mult mai mic. Dar dacă alegi încălzirea prin agent termic, căldura se va propaga uniform în întreaga locuință. Astfel, costurile facturilor se vor reduce considerabil, mai ales că temperatura apei din conducte nu trebuie să fie decât de 50 de grade Celsius.

  1. Costuri

Față de sistemele clasice de încălzire, cel prin pardoseală necesită cheltuieli mai mari pentru montare (cu aproximativ 20% mai mult). Partea bună este că eficiența energetică a acestui tip modern de încălzire va amortiza în scurt timp costurile inițiale. De asemenea, nu trebuie să-ți bați prea mult capul cu întreținerea lui, având în vedere că întreaga montură este etanșă.

  1. Alte beneficii

Încălzirea prin pardoseală este benefică inclusiv pentru sănătatea ta. În primul rând, praful nu se va mai ridica în atmosferă și nu va mai circula prin cameră. Mai mult, umiditatea în locuință va fi la un nivel optim, astfel încât vei avea parte, tu și familia ta, de un mediu mult mai sănătos.

Ce altceva ar mai fi de adăugat? E timpul pentru o schimbare decisivă în ceea ce privește confortul locuinței tale. Chiar dacă te sperie ideea de a-ți da casa peste cap pentru a-ți monta un sistem de încălzire prin pardoseală, nu uita că o faci o singură dată, pentru o perioadă îndelungată. Practic, scapi odată pentru totdeauna de această problemă. Gata cu costisitoarele și periculoasele radiatoare, adio calorifere nerentabile! Acum ai șansa de a alege un sistem de încălzire modern care va face din căminul tău un loc cald din toate punctele de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.