Acțiune pentru siguranța rutieră în județul Vâlcea

Defilare la Râmnicu Vâlcea, de 1 Decembrie – Ziua Națională a României
02/12/2019
Vâlcea: CIECH Soda își crește șansele de a relua producția de sodă pe termen mediu
Reacție la fake news: CIECH Soda România, acțiuni în justiție împotriva unor știri false
02/12/2019

imagine - ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vâlcea au acționat pentru reducerea riscului rutier prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

Săptămâna trecută, polițiști au acționat pe raza de competență, iar în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 60.000 lei, de asemenea au fost reținute 34 de permise de conducere, din care 19 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 10 pentru depășirea vitezei regulamentare cu peste 50 km/h și 1 pentru consumul de alcool.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, fiind intensificate controalele în zonele cu risc ridicat de accident rutier.

Recomandările polițiștilor vâlceni pentru un trafic rutier în siguranță: 

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.