Apel către cetăţenii din Râmnicu Vâlcea pentru limitarea răspândirii pestei porcine

În județul Vâlcea, astăzi sună sirenele de alarmare
08/01/2020
Teatrul Anton Pann – Retrospectiva anului 2019
08/01/2020

În conformitate cu adresa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, Primăria Municipiului face apel la cetăţenii din Râmnicu Vâlcea pentru respectarea mai multor măsuri destinate să limiteze răspândirea pestei porcine africane.

În acest sens, toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la porcinele din curtea proprie, precum şi situaţiile în care cadavre de porcine sunt descoperite în locurile publice vor fi anunţate imediat la DSVSA Vâlcea – telefon 0250 713819, la medicul veterinar de liberă practică împuternicit sau la TelVerde 0800 809 809 al Primăriei municipiului.

De asemenea, pentru a împiedica contactul animalelor domestice cu cele sălbatice, toate porcinele crescute în gospodăriile din municipiu vor fi ţinute închise în curţi, fără acces la păşunat şi bălţi, iar indicaţiile medicului veterinar de liberă practică împuternicit vor fi urmate întocmai.

Nerespectarea acestor măsuri reprezintă încălcarea prevederilor legale şi vor fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.